MENIU

Afectiuni
Genunchi

Anatomia Genunchiului
Anatomia Genunchiului
Genunchiul este una dintre cele mai mari si mai complexe articulatii ale corpului. Este asemănător ca funcție unei balamale, si este responsabil de sustinerea greutății corpului în timpul mersul precum si de realizarea mișcărilor de baza pentru activitățile de zi cu zi cum ar fi mersul, alergat, asezatul sau ridicatul in picioare.
Ruptura de Ligament Colateral Medial LCM
Ruptura de Ligament Colateral Medial LCM
Genunchiul are 4 ligamente importante care conecteaza femurul (osul coapsei) de tibie (osul gambei). Ligamentul încrucișat anterior LIA si ligamentul încrucișat posterior sunt situate în centrul articulatiei unde se intersectează în X. Ligamentul Colateral Medial se află pe partea interioara (mediala) a genunchiului iar ligamentul colateral lateral pe cea exterioara.
Luxatia de Rotula
Luxatia de Rotula
Luxatiile rotulei sunt sunt mult mai frecvente decat se credea anterior. Cel mai adesea presupunem ca daca un sportiv sufera un traumatism de genunchi si aude un pocnet in articulatie înseamnă  ca s-a rupt Ligamentul Incrucisat Anterior.
Ruptura de Menisc
Ruptura de Menisc
Ruptura meniscului este una dintre cele mai întâlnite probleme ale genunchiului. Meniscul medial este poziționat între osul coapsei si osul gambei, pe partea interioara a genunchiului, in timp ce meniscul lateral este pe partea laterala a genunchiului.
Ruptura de Ligament Incrucisat Anterior LIA
Ruptura de Ligament Incrucisat Anterior LIA
Ligamentul Încrucișat Anterior LIA este situat in centrul articulatiei genunchiului. Are o orientare oblica, fiind atașat la un capăt de osul coapsei, femurul si la celălalt de osul gambei, tibia.
Sindromul Dureros Femuro Patelar
Sindromul Dureros Femuro Patelar
Durerea localizată în partea din fata a genunchiului, in jurul rotulei este o problemă foarte des întâlnită. Dacă ai dificultăți cu coboratul scărilor, sau te doare genunchiul atunci când te ridici în picioare după ce ai stat mai mult timp pe un scaun, sau când alergi în panta atunci te numeri printre miile de pacienti care au aceasta problema: sindrom dureros femuro-patelar.
Condromalacia Rotulei
Condromalacia Rotulei
Condromalacia Rotulei se refera la o durere localizata în partea din față a genunchiului. În trecut acest termen era folosit la modul general pentru a descrie o durere resimțită în regiunea anterioara a genunchiului.
Luxatia Genunchiului
Luxatia Genunchiului
Genunchiul are 4 ligamente principale care îi asigură stabilitatea: ligamentul colateral medial LCM, ligamentul colateral lateral LCL, ligamentul încrucișat anterior LIA și ligamentul încrucișat posterior LIP.
Contact

Nu ezita sa iei legatura cu mine pentru orice problema ortopedica. Sunt aici ca sa te ajut!

Social Media

Urmareste-ma pe retelele de socializare pentru a fi la curent cu noutatile din ortopedie, proceduri si tratamente noi.

Copyright © 2020 Dr. Adrian Pojoga. Toate drepturile rezervate.

0768 973 234Contact Whatsapp 021 9886Spital Ponderas