MENIU

Afectiuni
Umar

Anatomia Umarului
Anatomia Umarului
Umărul este una dintre cele mai complexe articulatii ale corpului. Anatomia normala a umarului este compusa din mușchi, tendoane, ligamente, cartilaj si oase care crează împreună cea mai mobila articulatie a corpului nostru.
Ruptura de Tendon Biceps
Ruptura de Tendon Biceps
Afecțiunile tendonului biceps pot fi inflamatii sau rupturi de tendon. Tendoanele sunt benzi rezistente de țesut care conectează muschiul de os. O leziune de tendon biceps poate fi acută sau cronică . Un traumatism poate cauza o ruptură parțială sau completă de tendon.
Ruptura Coafei Rotatorilor
Ruptura Coafei Rotatorilor
Ruptura coafei rotatorilor reprezintă leziunea unuia sau mai multor tendoane dintr-un grup de 4 mușchi cate sunt responsabili de mobilitatea si stabilitatea umărului. Umărul are cel mai mare grad se mobilitate in comparatie cu celelalte articulatii ale corpului.
Luxatia Recidivanta de Umar
Luxatia Recidivanta de Umar
Umărul are în alcatuirea lui 3 oase: humerusul sau osul bratului, omoplatul si clavicula. Partea de sus a osului bratului (capul humeral) se articuleaza cu glena - parte a omoplatului- pentru a forma articulatia umărului (gleno-humerala).
Fracturile Umarului
Fracturile Umarului
O fractură de umăr este ruptură a unui os care face parte din articulatia umărului. Fracturile sunt aproape întotdeauna datorate unui traumatism.
Umarul Inghetat sau Capsulita Retractila
Umarul Inghetat sau Capsulita Retractila
Umărul înghețat sau capsulita retractila este o afecțiune cel mai frecvent întâlnită în populația adultă de sex feminin, cu vârsta între 40-60 ani.
Artroza Umarului
Artroza Umarului
Artroscopia umărului este o interventie chirurgicală minim invaziva folosită pentru a trata un număr foarte mare de afecțiuni ale umarului.
Contact

Nu ezita sa iei legatura cu mine pentru orice problema ortopedica. Sunt aici ca sa te ajut!

Social Media

Urmareste-ma pe retelele de socializare pentru a fi la curent cu noutatile din ortopedie, proceduri si tratamente noi.

Copyright © 2020 Dr. Adrian Pojoga. Toate drepturile rezervate.

0768 973 234Contact Whatsapp 021 9886Spital Ponderas