MENIU
Articole

Informatii pentru Pacienti | Dr. Adrian Pojoga

Stim ca durerea si limitarea functiei unei articulatii vă afectează profund calitatea vieții si că drumul către vindecare este adesea dificil si plin de obstacole si lucruri neprevăzute. Tocmai de aceea comunicarea cu medicul si informarea corecta despre optiunile de tratament devin lucruri esențiale care va vor ajuta in recuperare.

Dr.Pojoga împreună cu echipa sa sunt special pregătiti să vă ajute si să vă îndrume pe întreag acest parcurs, pe care dorim sa il facem impreuna cât mai usor cu putinta.

Dr.Pojoga este chirurg ortoped supraspecializat în chirurgia artroscopica si reconstructiva a genunchiului si umărului.

Cum Decurge o Consultatie cu Dr.Pojoga?

Este important să pregătiți înainte de consult un dosar medical care să conțină informații despre afectiunea actuala sau alte boli de care suferiti, alergiile pe care le aveti precum si o lista cu medicamentele pe care le luați.

Pentru consultația inițială puteti să aduceți cu d-voastra rezultatele unor investigații imagistice precum RMN, CT sau radiografii, pe care le-ati facut anterior si care sunt relevante pentru situatia actuala. Dacă nu ați făcut încă un RMN sau CT, radiografiile simple pot fi suficiente inițial si acestea pot fi facute pe loc, in ziua consultatiei.

Este posibil însă, de la caz la caz, să vă recomandăm in completarea acestor investigatii pe care le aveti facute deja, efectuarea si a altor examinari imagistice care sa ne ajute la stabilirea diagnosticului.

În cabinet, Dr.Pojoga va discuta inițial cu d-voastra despre istoricul afectiunii si vă va examina clinic cu atentie.

De fiecare data examinarea va debuta cu genunchiul sau umărul sănătos iar ulterior se va trece la partea afectată pentru a putea compara rezultatele.

La sfârșitul consultatiei vor fi analizate imaginile puse la dispoziție, iar dr.Pojoga va va comunica un diagnostic de etapa si un plan terapeutic.

Planul de tratament va include masuri conservatoare sau chirurgicale care va vor fi explicate detaliat împreună cu beneficiile, complicațiile și riscurile specifice.

După ce veti analiza cu atentie optiunile de tratament, veti alege in deplină cunoștință tratamentul potrivit pentru d-voastra, iar dr.Pojoga va va asista, răspunzând la orice intrebare pe parcursul acestui proces.

Dr.Pojoga realizeaza majoritatea intervențiilor chirurgicale în Ponderas Academic Hospital Bucurestiunul dintre cele mai mari spitale private din tara, care detine un bloc operator dedicat interventiilor ortopedice artroscopice sau de protezare dotat cu aparatura de ultima generatie.

Personalul foarte bine antrenat din acest spital, impreuna cu dr.Pojoga si echipa acestuia fac tot ce este posibil pentru a se asigura ca orice interventie va fi o experienta plăcută si extrem de sigură pentru d-voastra.

Care Sunt Optiunile de Tratament?

După ce dr.Pojoga v-a explicat în amănunt afecțiunea de care suferiti si care sunt optiunile de tratament, d-voastra veți putea alege una din următoarele variante:

 • Să nu urmati nici un tratament;
 • Sa urmati initial un tratament conservator cu fiziokinetoterapie si sa optati ulterior pentru operatie daca acest tratament nu se dovedeste eficient.
 • Sa faceti injectii articulare, recomandate pentru diverse afectiuni.
 • Sa urmati un tratament chirurgical artroscopic, deschis sau de protezare a articulatiei.
 • Sa consultați un alt chirurg ortoped, pentru o a doua opinie.

Indiferent de alegerea dumneavoastră, veți fi susținut de chirurgul dvs și de către echipa Ponderas Academic Hospital pe tot parcursul acestui traseu.

Dr.Pojoga folosește în practica sa curentă protocoale și ghiduri specifice de tratament și recuperare postoperatorie pentru afectiunile genunchiului si umarului, capabile sa va ofere cel mai bun rezultat functional.

Recuperarea functionala a pacientului dupa o operatie se va realiza in clinici partenere si va fi asistată de kinetoterapeuti specializați dupa protocoale moderne, dovedite eficiente.

Am Hotarat Sa Ma Operez. Ce Ar Trebui Sa Fac Mai Departe?

Inainte de Operatie:

Dr.Pojoga și echipa sa lucrează în permanenta pentru a se asigura că operatia dumneavoasta precum și recuperarea postoperatorie se vor desfasoara in conditii de maxima siguranta si eficienta.

Facem eforturi deosebite ca intervenția chirurgicală să aducă un risc minim pentru sănătatea dvs. generală și dacă aveți afecțiuni medicale preexistente, acestea să fie optimizate (minimizate) înainte de operație.

Pentru aceasta, înainte de fiecare procedură chirurgicală, vi se va cere să vă consultați și cu medicul anestezist în cadrul unui consult preanestezic.

În plus, este posibil să fiți nevoit să consultați cardiologul, hematologul, dentistul, etc. pentru a obține permisiunea de a urma tratamentul și de a efectua operația.

Ce Este Consultul Preanestezic?

In cadrul acestui consult, medicul anestezist se va asigura că sunteți informat in detaliu despre tipul de anestezie recomandat, și va evalua cu atentie riscurile legate de anestezie si interventia chirurgicala.

Vi se vor solicita analize sânge, teste cutanate sau alte investigații relevante (inclusiv ECG, ecografie cardiacă, teste ale funcției pulmonare, după cum este necesar). De asemenea, poate fi necesar să contactăm alți specialiști pentru a decide multidisciplinar asupra raportului risc/beneficiu pentru procedura indicată.

Aduceți cu dumneavoastră lista medicamentelor pe care le luați zilnic, toate investigațiile și documentele medicale relevante în ziua consultației.

In Ziua Operatiei:
 • Nu mâncati si nu beti nimic cu cel putin 6 ore inainte de interventie, asta inseamna de obicei dupa ora 12 noaptea, daca intervenția are loc dimineata.
 • Dacă interventia este programată dupa ora 14, puteti să luați un mic dejun ușor.
 • Dacă este obligatoriu sa luati pastile înainte de intervenție, puteti sa le luați cu puțină apa, dar numai cu acordul medicului!
 • Unele medicamente în special cele anticoagulante vor trebui oprite cu 5-7 zile înainte de intervenție și vor fi reluate după!
Sosirea la Spital:
 • Faceti acasa dusul obisnuit dar fara sa aplicați creme hidratante, uleiuri, balsam sau lac de unghii. Veti repeta dusul cu solutii speciale antibacteriene in spital!
 • Este obligatoriu sa ajungeți la spital la ora stabilita sau chiar puțin mai devreme.
 • Informati personalul medical daca ați oprit tratamentul anticoagulant.
 • Vă rugăm să ne anunțați cu privire la eventualele tăieturi, vânătăi, erupții cutanate la nivelul membrelor.
 • Membrul superior sau inferior, care urmeaza sa fie operat, va fi curățat la momentul interventiei cu o soluție antiseptică sterilă de clorhexidină sau betadină, acest lucru fiind important pentru prevenirea infectiilor. Colorantul roz sau galben persista de obicei o săptămână după operatie și se va estompa singur.
La Externare:

După intervenția chirurgicală veți avea un pansament steril.

Vă rugăm să păstrați acest prim pansament intact până la prima schimbare a acestuia de către Dr. Pojoga sau un membru din echipa sa.

Puteți face duș zilnic, dar dacă aveți bandaje sau pansamente, vă rugăm să le acoperiți cu un înveliș impermeabil. Este foarte important sa pastrati zona pansata uscata si curata!

Firele de sutura, capsele sau benzile adezive folosite pentru inchiderea plagilor vor fi scoase la 2 saptamani de la operație, cand majoritatea inciziilor chirurgicale sunt vindecate bine.

Exercitiile de recuperare, recomandate dupa operatie vor fi începute de regula in spital si continuate mai apoi acasa sau în clinici de specialitate sub supravegherea echipelor de kinetoterapeuti.

Controlul Postoperator:

La 7 si 14 si la 45 de zile dupa operație, la 3, 6 si 12 luni va veți revedea cu Dr.Pojoga pentru a evalua progresia postoperatorie sau a tratamentului conservator. De asemenea veti putea mentine legatura telefonica si prin e-mail cu biroul de internari sau cu dr.Pojoga pe tot parcursul perioadei postoperatorii.

https://www.chirurgieartroscopica.ro/wp-content/uploads/2020/10/dr-copy.png

Programeaza o consultatie

Dr. Pojoga este chirurg ortoped supraspecializat în chirurgia artroscopica si reconstructiva a genunchiului si umărului.

Contact

Nu ezita sa iei legatura cu mine pentru orice problema ortopedica. Sunt aici ca sa te ajut!

Social Media

Urmareste-ma pe retelele de socializare pentru a fi la curent cu noutatile din ortopedie, proceduri si tratamente noi.

Copyright © 2020 Dr. Adrian Pojoga. Toate drepturile rezervate.

0768 973 234Contact Whatsapp 021 9886Spital Ponderas